Amsterdenim

  • Geplaatst op
  • Door Anna Brouwer
  • 0
Amsterdenim

Stoer, eigenzinnig en echt “Nederlands”. Het jeansmerk herinnert ons aan de rijke geschiedenis van Amsterdam, toen onze zeilboten de grachten nog uitvoerden om onontdekte werelddelen te verkennen en handel te drijven.

Stevige werkbroeken die bestand waren tegen weer en wind, dat was wat de werklieden op de boot en in de havens nodig hadden. Zo ontstond de jeans – die ze destijds kenden – gemaakt van oude, getaande zeildoeken. Ze werden ondergedompeld in een koperen vat dat gevuld was met eikenschors en gekookt water om ervoor te zorgen dat ze jaren meekonden. Anno 2017 resulteert het in een bruine wassing die de jeans een ruige look geeft.

 

Het merk is een ware versmelting van Amsterdam en denim door alle kleine details die zijn aangebracht op de jeans. Zo bevat het logo iedere letter van het woord ‘Amsterdenim’ en een diamant (city of diamnonds). De binnenkant van de zakken en de denim jasjes hebben dezelfde kleur bruin als de getaande zeil- en tentdoeken die vroeger gebruikt werden, met daarop het logo of een afbeelding van drie zeilboten die vanuit Amsterdam de oceaan opvaren.

 

Met een jeans van Amsterdenim koop je als het ware een stukje Amsterdam, een stukje geschiedenis en een hoeveelheid passie en liefde die in het merk is gestopt.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.