UGG

  • Geplaatst op
  • Door Anna Brouwer
  • 0
UGG

Ze staan voor een ongekend comfort en een zachtheid die velen van ons een gevoel van luxe en opluchting geeft. Een hemeltje voor je voeten dat niet langer weg te denken is uit ons leven. En een liefde voor het materiaal, dat zorgde dat wij de UGG nu allemaal kennen.

Het verhaal van de schoen die wij allemaal aanbidden, begint in 1978, toen Brian Smith aankwam in Zuid Californië met een tas vol sheepskin boots en hoop. Hij werd verliefd op het materiaal en geloofde dat heel de wereld ooit diezelfde liefde zou delen.

 

De stranden van Zuid Californië waren altijd al bekend om hun surfers en de relaxte, casual lifestyle die er te vinden was en Brian geloofde dat dit perfect paste bij zijn merk. Midden jaren 80 werd het merk een symbool voor de Californische cultuur. De schoen steeg in bekendheid door de vele surfwinkels waar ze te koop waren, waardoor grotere kuststeden zoals San Diego ze ook begonnen te verkopen.

 

Meisjes die met hun surfvriendjes naar het strand gingen, pikten de schoenen in om warm te blijven en zo werd dit “boyfriend item” ook iets dat vrouwen gingen dragen.

 

Toen de winter aanbrak, kwamen de UGGS ook terecht in ski winkels en werden ze gedragen in chique lodges van Mammoth tot aan Aspen. Langzaam groeide het merk uit van een niche-merk tot musthave dat iedereen in zijn of haar kast wilde hebben. De schoenen zijn nu te vinden in iedere grote wereldstad en is vaak te zien in grote bladen als Vogue.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.