• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

John Hanly

Geen producten gevonden...

John Hanly

John Hanly is een merk met een verhaal. Heb begon in 1893 toen Denis Hanly een wollenfabriek opzette, naast de rivier Nenagh. Dit was in een voormalig meelfabriek in Ballyartellen. De wol werd aangeleverd door boeren die vachten verkochten. Hier maakten Denis Hanly en zijn zoon John 2 belangrijke producten van, dit waren dekens en flanellen stof. In 1950 werd een groot deel van de fabriek verwoest door een grote brand. Hierdoor was de fabriek niet meer 6 maar 2 verdiepingen. Het spinnen moest stopgezet worden, en gingen ze alleen door met het weven. Tegenwoordig heeft de 4e generatie de touwtjes in handen. En zijn ze trots op hoe het bedrijf is ontstaan. Inmiddels leveren ze aan topmerken, ontwerpers in een groot aantal landen waaronder, Nederland, België, Frankrijk, De verenigde staten, Spanje en Italië.

Wat John Hanly biedt

John Hanly heeft een grote voorraad van sjaals, capes en andere hoofddeksels. Ook zijn al deze items ontworpen en gemaakt in de fabriek die nog steeds in Ballyartella staat. John Hanly werkt alleen met natuurlijke vezels. Alle grondstoffen zijn afkomstig van bekende leveranciers. Deze leveranciers produceren hun wol en kasjmier op een duurzame manier. John Hanly vraagt altijd bewijs op bij een leverancier voor dat ze met hen in zee gaan. Dit laat het merk John Hanly dan ook graag zien aan hen klanten. De Fabriek is gevestigd aan de rivier de Nenagh, die drijft nog steeds hen waterturbine aan. Hiermee wekken ze hun eigen elektriciteit op.

Jouw John Hanly verkooppunt

d’Oude Seylmakerij is jouw John Hanly verkooppunt. Bekijk onze helle John Hanly collectie online via onze website. Betaal en bestel gemakkelijk en veilig. Heb je vragen of ben je opzoek naar deskundig advies? Neem dan een kijkje in onze fysieke winkel die gevestigd is in het pittoreske Friese Grou.