• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

 

d’Oude Seylmakerij is een winkel met een rijke historie vanuit de watersport.

Verdeeld over 3 verdiepingen ervaar je pure en mooie fashion-watersport-lifestyle producten. Preppy, Raw Urban Outdoor & Yachting fashion classics. Een dames Boutique met Holiday en Travel fashion of lekker in de wind uitwaaien met onze authentieke Bretonse stylen. Daarnaast is er (de naam zegt het al) een watersportafdeling met no nonsens Sailing Gear en Yacht Equipment. Bovendien kun je bij ons terecht voor Nautic Lifestyle zoals kussens, (onbreekbaar) servies, Fatboy Fun artikelen en watervaste speakers voor in de sloep of bij de recreatie woning.

We verwelkomen je graag in de winkel aan de oude haven van Grou!

Bezoekadres:

Nieuwe Kade 3 | 9001 AE Grou

Welkom!


Historie van d'Oude Seylmakerij

Onze d’Oude Seylmakerij aan de kade van Grou was eens een kaaspakhuis. Als je de winkel binnenkomt kun je de karakteristieken nog herkennen in de vorm van de kaasramen die ooit gebruikt werden om de kazen te laten rijpen. Later werd de kaasmakerij een zeilmakerij en werden er onder meer de eerste zeilen vervaardigd voor het schip ‘de Groene Draeck’ van onze Koninklijke familie.

Vanaf 1850...
d’ Oude Seylmakerij ontstond in 1850 met het maken van de eerste tuigen en later de grote opmars van de zeilklassen op de Friese wateren rondom Grou.

Jaren zestig:
Aanbouw van het nieuwe gedeelte van de zeilmakerij voor de Vries Sails. In de jaren zestig was de grote opmars van de zeilklassen, waardoor de bekende zeilmakers uit Grou een enorme groei meemaakten. Bouwbedrijf JJ de Wal uit Grou, toevalligerwijs de pake van Jan Jan Brouwer, bouwde het pand tot de huidige staat met 3 verdiepingen.


Vanaf de jaren tachtig:
Vanaf nu beleefde de winkel, van oorsprong watersportshop S.U. de Vries, een opmars in de surfwereld met de tweede naam SURFIA.


Vanaf de jaren negentig:
Overname door voormalig stagiair en zaterdaghulp Jan Jan Brouwer en de ombouw van de winkel naar meer Nautic Lifestyle. In deze periode heeft d’Oude Seylmakerij onder de naam MARITIEM ook een aantal jaren sloepen gebouwd en verkocht. De Oostergoo sloep en de Aprea Mare 7 Aperto waren de perfecte speeltjes voor de Friese wateren; de Aprea Mare 7 Aperto is zelfs de enige ooit gebouwd wereldwijd.

Heden:
De Historie is nog door de gehele winkel te voelen op de prachtige plek aan de oude haven. In de winter gaan wij op Winter Tour en zien we je graag op verschillende kerst en landgoed fairs. Authentieke en Iconische producten & merken waar je blij van wordt. 24/7 zijn wij geopend op www.oudeseylmakerij.nl