• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Saint James

Merken
Geslacht
Item
Kleur

Saint James kleding online kopen

Saint James is een merk wat uiteraard naadloos op onze roots aansluit, het Franse merk dat de Bretonse streep tot een mode-icoon heeft gemaakt. Het bedrijf Tricots Saint James, dat ooit begon met het spinnen en vervaardigen van wollen truien voor zeelui, maakt nu allerlei kleding van hoogwaardige materialen, maar altijd met als patroon de herkenbare Bretonse streep.

Op dit moment hebben wij een damescollectie van Saint James met shirts, rokjes en zomerjurkjes in combinaties van de basiskleuren rood, wit en blauw. De microvezels van deze stoffen zijn bewerkt met UV-werend materiaal. De stoffen zijn zacht, dun en zuurstofdoorlatend en sluiten naadloos aan bij de watersportsferen in ons mooie dorp Grou. Nu ook online te verkrijgen!

Saint James: pure nostalgie

De stad Saint James staat al honderden jaren bekend om haar textielproductie. Vanaf 1850 werd wol  geweven en werden kleurstoffen hieraan toegevoegd. Deze wol werd verkocht in de vorm van strengen of ballen in kleermakerijen of als onderkleding in sokken en kousen winkels. 1889 is het jaartal waarop Saint James werd opgericht, het merk dat tegenwoordig iedereen ter wereld kent.

Klassieke Bretonse streep

Tussen de 50’s en de 70’s legde Saint James haar focus op het ontwikkelen van truien en vesten. De truien en vesten werden altijd vervaardigd van pure wol, wat erg fijn aanvoelt tijdens het dragen. Alle kledingstukken van Saint James zijn stijlvol en uitzonderlijk in hun ontwerp.

Het bekendste voorbeeld? de zeemanstrui met de klassieke Bretonse streep. Deze werd in het begin alleen gedragen door zeevissers, maar begon na verloop van tijd populariteit te winnen onder grote zeevaarders en pleziervaarders. Het resultaat is inmiddels wel bekend; de klassieke Bretonse streep is inmiddels wereldberoemd en behoort tegenwoordig tot de grote fashion klassiekers!

Uw Saint James verkooppunt

D’Oude Seylmakerij is jouw Saint James verkooppunt in Friesland. Bekijk ons grote Saint James assortiment online of bezoek onze winkel in het pittoreske Grou. Wij nemen uitgebreid de tijd om jou advies en begeleiding te bieden, zodat je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Wacht niet langer en probeer snel een van de kwaliteitsproducten van Saint James!