• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Luxe landvasten /Aanleggen

Luxe landvasten /Aanleggen
Geen producten gevonden...

Ankerloodlijnen en voorverpakte lijnen kopen bij d'Oude Seylmakerij

Ben je vaak op het water te vinden? Dan zijn ankerloodlijnen of voorverpakte lijnen onmisbaar in jouw boot. Het is namelijk heel belangrijk dat jij je boot voor anker kunt leggen, maar ook dat je met de fantastische lijnen van Oude Seylmakerij je boot aan wal kunt leggen. We vertellen je graag meer over de kwaliteit van de ankerloodlijnen en de aanleglijnen.  

Polyester gevlochten ankerloodlijnen | Advies over diverse ankers 

Op zoek naar een anker? Wij hebben kant-en-klare ankerlijnen in ons assortiment gemaakt van gevlochten polyester met loodkoord in de kern van de lijn. Het is een ideale lijn om te gaan ankeren, aangezien de ankerloodlijn zinkt, slijtvast is en voldoende rek heeft om de krachten tijdens het ankeren van golven of dergelijke te absorberen. In het einde van de lijn zit lood. Hierdoor zal het anker zich sneller en beter ingraven. De kans op een krabbend anker is daardoor gereduceerd. 

De ankerloodlijnen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Bij het kiezen van de juiste lengte is het vooral belangrijk dat je goed nadenkt waar je ongeveer gaat ankeren. De benodigde lengte ankerlijn wordt namelijk bepaald door de waterdiepte ter plaatse en de windkracht die er op dat moment aanwezig is. Het komt vaak voor dat men ca. 5 keer de waterdiepte als lengte neemt. We raden je aan om bij weinig wind wat minder ankerlijn te gebruiken en als het wat harder waait kun je al snel wat meer lijn toetakelen.  

Je boot aanleggen doe je met voorverpakte lijnen van Talamex 

De voorverpakte lijnen zijn gevlochten polyester met hoge elasticiteit. Ook blijft de lijn soepel en kinkt en kraakt het niet. Aan het einde van de lijn zit een lus. Hiermee kun je gemakkelijk de boot aanleggen. De touwen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er is dus voor elk schip een aanlegtouw beschikbaar. 

Koop je boot gereedschap bij d’Oude Seylmakerij 

Op zoek naar bootgereedschap? d'Oude Seylmakerij heeft een ruim aanbod aan diverse bootgereedschap. Denk bijvoorbeeld aan een anker die beschikbaar is voor alle windkrachten. Ook hebben wij verschillende aanlegtouwen in de winkel liggen van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk ons assortiment in de webshop, of kom langs in onze winkel in Grou.