• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nautische Boeken & Vaarkaarten online kopen

Geen producten gevonden...

Nautische boeken en vaarkaarten

Als watersporter kan je niet zonder een waterkaart, wateratlassen of een betrouwbaar nautisch boek. Ben jij op zoek naar de meest actuele waterkaarten van Nederland? Bestel deze dan online bij D'Oude Seylmakerij

ANWB-waterkaarten

D’oude Seylmakerij heeft een groot aanbod aan waterkaarten, wateratlassen en nautische boeken. Wij bieden de originele ANWB-waterkaarten aan van heel Nederland. De ANWB heeft namelijk voor bijna elk watersportgebied in Nederland een zeer gedetailleerde wateratlas/kaart uitgebracht. Deze kaarten zijn inclusief bruggen, sluizen, betonning en dieptes én natuurlijk jachthavens.

De waterkaarten zijn natuurlijk watervast. Door de vervaardigde en watervast papier kunnen de waterkaarten van ANWB zeker tegen een ‘stootje’. Wel zo handig op het water

Wateratlassen

Naast vaarkaarten hebben we ook de wateratlas. Perfect voor wie binnen Nederland van noord of naar zuid of andersom wil varen. De wateratlas bevat een schatkamer vol onmisbare vaarinformatie. Op elke pagina van de atlas staat informatie, zoals;

  • Waterpeil en diepte
  • Doorvaarhoogten van bruggen en bedieningstijden
  • Lichten
  • Boeien en andere markeringstekens.

Daarnaast handige pictogrammen van jachthavenvoorzieningen, havengelden en ga zo maar door. Onmisbaar voor u als schipper!

Wateralmanak

De ANWB-wateralmanak bestaat uit een binnenvaart politie regelement van Nederland en België, wat verplicht is aan boord van je motor- of zeilboot. Onmisbaar als schipper. Het BRP geeft inzicht in alle wet- en regelgeving die van belang is voor u als watersporter. De wateralmanak bestaat ook uit het verplichte deel van het handboek voor de marifonie in de binnenvaart.

Naast de verplichte delen bestaat de wateralmanak ook uit praktische informatie en tips, zoals vaaraanwijzingen, vlagvoering. Dit allemaal voor de Nederlandse en Belgische wateren.

Nieuw in de watersport? Vergeet dan zeker de waterkaarten niet

Als nieuwkomer in de watersport raden wij aan om een de ANWB-waterkaarten te halen, hierin vind je praktische informatie die jij nodig hebt als watersporter Naast dat het een zeer gedetailleerde kaart bevat van de wateren heb je ook de informatie over bruggen, sluizen, dieptes en jachthavens. Onmisbaar dus!

De wateralmanak is als watersporter dus verplicht te hebben aan boord. Naast de verplichte almanak zijn er nog meer verplichte dingen die uw boot moet hebben. Zo moet uw boot voorzien zijn van een naam en veiligsheidszaken zoals: reddingsvesten (bijv die van BESTO) en brandblusser. Peddels en anker zijn daarentegen niet verplicht, maar wel enorm handig om te hebben.

LET OP: Wanneer u onder een ‘snelle motorboot’ valt, moet u aan boord een vaarbewijs, registratiebewijs, dodemansknop, reddingsvesten en een brandblusser 2kg hebben.