• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Roosenstein Wolke Arms | Schipperstrui

€200,00
Deze Roosenstein Wolke Arms trui is een echte authentieke trui, gebaseerd op de Engelse zeemanstrui The Arms. De trui is gebreid in een hoogwaardige, bijna onverwoestbare scheerwol kwaliteit, met de hoogst mogelijk anti-pillingeigenschappen.
Levertijd 1-4 dagen
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Roosenstein Wolke Arms | Schipperstrui

Deze Roosenstein Wolke Arms trui is een echte authentieke trui, gebaseerd op de Engelse zeemanstrui The Arms. Roosenstein Wolke heeft deze trui vroeger ook gemaakt, er zaten dan slechts twee naden in de trui bij de nek die werden bedekt door twee zeemleertjes. Dit laatste zit nu nog steeds in de trui. De trui wordt alleen niet meer rondgebreid, zodat de trui nu een prettigere pasvorm heeft en voor meer draagcomfort zorgt. De dichtgebreide wol houdt je droog in een oer-Hollandse miezerbui.

De trui is gebreid in een hoogwaardige, bijna onverwoestbare scheerwol kwaliteit, met de hoogst mogelijk anti-pillingeigenschappen (klasse 4 uit 4). Dit wordt gedaan door een breier in België waar Roosenstein Wolke al meer dan 40 jaar ononderbroken samenwerkt. Het model is recht en heeft twee originele spitjes in de boord. Meest kenmerkend aan de Arms is natuurlijk het Godsoog, of wiebertje, als kenmerk van de vroegere zeemansgemeenschap. Hieraan werd herkend waar zeelieden vandaan kwamen. Ook ontbreken de zeemleertjes aan de binnenkant van de col/schouder niet. Deze bedekten vroeger de enige naad in de trui en is nog steeds een prachtige verwijzing naar het ambacht van vroeger! Kortom: een fantastische trui vol historie!

Wol

De Arms Schipperstrui maken we van een duurzame wol kwaliteit, gesponnen door Schoeller. Dit garen onderscheidt zich door haar kwaliteit. Dit 100% wol garen benaderd de zachtheid van Merino wol, maar heeft de sterkte van schuurwol. Zo is de trui slijtvast en kan deze zelfs tegen zeewater. Deze eigenschappen heeft dit garen zonder dat het stug is.

Deze wol kwaliteit wordt door ons aangeduid als Doge Jo Wol. “Doge Jo Wol?” is een gevleugelde Friese uitspraak en betekent: “Deug jij wel?”. Nou, en of onze wol deugt! De wol wordt verkregen van schapen die op een goede manier gehouden worden. Zo is er geen sprake van dieren mishandeling en wordt er tijdens het verwerkingsproces met respect voor mens, dier en milieu gewerkt.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen